Inspanning: Realisatie De Lorentz
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Uitvoeringsbesluit Rijnsburgerblok vastgesteld

Monday, February 17, 2014

De gemeenteraad heeft het uitvoeringsbesluit vastgesteld voor de herontwikkeling van het Rijnsburgerblok. Daarin komt plek voor kantoorruimte (20.000 m²), 130 woningen, retail (circa 1.800 m²), fietsparkeren (circa 5.000 parkeerplaatsen) en autoparkeren (circa 300 parkeerplaatsen).
Het toekomstige Rijnsburgerblok ligt tussen de Stationsstraat, het Stationsplein en het Schuttersveld en komt voor een deel op ‘Het gat van Van der Putte’. Het Rijnsburgerblok is onderdeel van de herontwikkeling van het stationsgebied de komende jaren en vormt de eerste fysieke ontwikkeling. De volgende stap is het vaststellen van het bestemmingsplan voor het Rijnsburgerblok. Begin 2015 staat de bouw gepland.

Schetsontwerp Rijnsburgerblok
Het gebouwontwerp bestaat uit een sokkel met daarin ruimte voor commerciële ruimten, kantoren en woningen. Binnenin zit een parkeergarage met een ingang via het Schuttersveld. Eronder zit een openbare fietsenstalling met de in/uitgang aan het Stationsplein. Op de sokkel staan twee woontorens (nr. 2 en 3) van 40 en 52 meter hoog en een kantoortoren (nr 1) van 70 meter hoog.