Inspanning: Ontwikkeling Waagblok
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan Stadsgehoorzaalblok

Donderdag 8 augustus 2013

Op woensdag 7 augustus heeft de Raad van State de beroepen tegen het bestemmingsplan ‘Aalmarkt-Mandemakerssteeg e.o. deel 3 Stadsgehoorzaalblok’ ongegrond verklaard.

Het bestemmingsplan ‘Aalmarkt-Mandemakerssteeg e.o. deel 3 Stadsgehoorzaalblok’ is begin november 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. In dit plangebied liggen diverse rijksmonumenten. Eén hiervan, gelegen in de Breestraat, dient te wijken, en een ander wordt in aangepaste vorm behouden, om een doorgang mogelijk te maken tussen de Breestraat en Aalmarkt. Deze doorgang betekent een toevoeging van een brede en kwalitatief goede winkelstraat aan de binnenstad van Leiden en de verbinding van de twee grote winkelstraten: de Haarlemmerstraat en de Breestraat. Dit draagt bij aan de versterking van het Leidse kernwinkelgebied, een ambitie uit het programma Binnenstad van de gemeente Leiden.
Tegen het besluit van de gemeenteraad zijn door verschillende partijen beroepen ingesteld. Hierover heeft op 11 juni een zitting plaatsgevonden. De Raad van State heeft de beroepen op woensdag 7 augustus, voor zover ontvankelijk, ongegrond verklaard.