Inspanning: Realisatie De Lorentz
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Transformatie stationsgebied van start

Friday, June 5, 2015

Het braakliggende terrein aan de stadszijde van station Leiden Centraal ziet er binnenkort heel anders uit. Vorige week ondertekenden de gemeente met verschillende partijen verschillende contracten, die gaan zorgen voor een ware metamorfose van het stationsgebied.

Van Wijnen Projectontwikkeling en Syntrus Achmea tekenden voor de bouw van het Rijnsburgerblok, een nieuw multifunctioneel gebouw van ruim 50.000 m2 op de plek van het ‘Gat van Van der Putte’ – de tijdelijke fietsenstalling – en het huidige Visitor Centre. In het Rijnsburgerblok komen winkels, horeca, kantoren en woningen. Onder het gebouw komt een grote fietsenstalling.

Het gebied ernaast aan het Stationsplein is voorlopig gereserveerd voor ontwikkelaar Synchroon. Zij willen hier twee woontorens met onder andere koop- en huurappartementen, een hotel en horeca realiseren.

Paul Laudy (wethouder Bouw en Openbare Ruimte): “Beide contracten zijn een grote stap voorwaarts voor de totale herontwikkeling van het Stationsgebied. Leiden verdient een entree en centrale ontmoetingsplek waar ze trots op mag zijn, een plek waar het fijn wonen, werken, winkelen, verblijven en reizen is.”

Deze zomer voorbereidingen

De bouw van de eerste fase van het Rijnsburgerblok staat gepland voor mei 2016. De voorbereidingen beginnen deze zomer, waardoor enkele tijdelijke fietsenstallingen verdwijnen. Bijvoorbeeld deze week sluit definitief stalling Club70. De komende tijd wordt op onder andere de Trafolocatie, achter het busstation, een groot aantal extra fietsenrekken neergezet ter compensatie.

Op www.leiden.nl/stationsgebied meer informatie over de bouw van het Rijnsburgerblok en de sluiting van de fietsenstallingen.