Inspanning: Lammermarkt: nieuwe parkeergarage met evenementenplein
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Start bouw parkeergarage Lammermarkt

Tuesday, December 16, 2014

Wethouder Paul Laudy (bouwen) en Peter Gossink van Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer – BESIX hebben 15 december het startschot gegeven voor de bouw van de parkeergarage Lammermarkt. Dit gebeurde met de opening van het informatiecentrum Lammermarkt 35 en de onthulling van het eerste theaterportret dat PS|theater maakt voor het bouwhek langs de Lammermarkt.

Informatiecentrum Lammermarkt 35
De komende jaren gebeurt er veel rond de Lammermarkt. Na de bouw van de parkeergarage wordt het plein heringericht. Ook Museum De Lakenhal staat aan de vooravond van een grote renovatie en nieuwbouw. Daarom heeft de gemeente een informatiecentrum geopend aan de Lammermarkt. Hier kunnen bewoners en ondernemers uit de omgeving de mensen achter de projecten ontmoeten en met hen in gesprek gaan. Het informatiecentrum is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur. In vakanties en op feestdagen is het informatiecentrum gesloten.

‘De puzzel van Leiden’
Tijdens de opening werd ‘De puzzel van Leiden’ van stadsgezelschap PS|theater gepresenteerd. Met het project won PS|theater de prijsvraag die de gemeente uitschreef om met het bouwhek langs de Lammermarkt, tijdens de bouw van de parkeergarage en de herinrichting van het plein, vorm te geven. ‘De puzzel van Leiden’ bestaat uit een serie theaterportretten van bewoners, bedrijven en instellingen rondom de Lammermarkt. Het eerste portret is van Hennie van der Lelie, molenaar van Molen De Valk. Eind februari zijn de eerste ontwerpen van PS|theater op bouwdoeken aan de Lammermarkt te zien. Dan staan ook de eerste theaterportretten op het programma.

525 parkeerplekken onder de Lammermarkt
Leiden bouwt aan twee grote ondergrondse parkeergarages, onder de Garenmarkt en onder de Lammermarkt. De bouw van de garage onder de Lammermarkt is al begonnen. Het wordt een grote parkeergarage, in de vorm van een kurkentrekker. Hier kunnen ruim 525 auto’s in zes parkeerlagen terecht. Begin 2017 is de parkeergarage klaar. Tot die tijd kan er niet geparkeerd worden bij Molen De Valk. Bezoekers kun onder andere gebruikmaken van de Morspoortgarage.  
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de Lammermarkt? Meld u aan voor de nieuwsbrief Lammermarkt en omgeving

Foto onderschrift: Molenaar Hennie van der Lelie en wethouder Paul Laudy met eerste portret van PS|theater. Fotografie: Hielco Kuipers