Inspanning: Lammermarkt: nieuwe parkeergarage met evenementenplein
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Inschrijvers aanbesteding parkeergarages Lammermarkt en Garenmarkt bekend

Tuesday, September 17, 2013

Voor de bouw van de twee ondergrondse parkeergarages in de Leidse binnenstad zijn vijf partijen geselecteerd. De inschrijvingen van BAM Civiel B.V, Ballast Nedam Infra B.V, Combinatie Dura Vermeer – BESIX, Mobilis B.V en Strukton Civiel Projecten B.V. zijn geselecteerd voor de aanbesteding.

In totaal hebben tien verschillende partijen zich ingeschreven voor de aanbesteding van de parkeergarages onder de Lammermarkt en Garenmarkt. Alle aanbiedingen zijn door een selectiecommissie beoordeeld op de wensen en eisen vanuit de gemeente Leiden. Op basis hiervan zijn vijf partijen overgebleven. De inschrijvers die zijn afgevallen hebben tot eind september om bezwaar aan te tekenen. Aansluitend gaan de vijf geselecteerde partijen verder met het uitwerken van hun plannen voor de garages.

Met de twee nieuwe ondergrondse parkeergarages heeft het Leidse centrum er straks duizend kwalitatief hoogwaardige parkeerplaatsen bij. De bouw van de eerste garage start in 2015 en opent in 2017 haar deuren. Dit najaar wordt het uitvoeringsbesluit aan de gemeenteraad voorgelegd waarin onder andere wordt bepaald welke garage als eerste wordt gebouwd.