Inspanning: Realisatie De Lorentz
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Gemeente Leiden en Synchroon tekenen overeenkomst voor het Stationsgebied

Thursday, May 28, 2015

Op 4 juni ondertekenen de gemeente Leiden en Synchroon op de vastgoedbeurs Provada een grondreserveringsovereenkomst voor de ontwikkeling van twee woontorens met 94 koop – en huurappartementen, een hotel met 132 kamers, circa  1.000 m2 horeca en een parkeergarage aan het Stationsplein te Leiden.

Paul Laudy, verantwoordelijk wethouder Bouw en Openbare ruimte, is blij met de beoogde ontwikkeling: “Het Stationsgebied verbindt het historische centrum en het innovatieve Bio Science Park. Een plek waar gisteren morgen ontmoet. Het gebied is het visitekaartje van de stad. Hier hoort een krachtige uitstraling bij. Deze invulling van Synchroon slaagt daarin en brengt een multifunctioneel en kwalitatief hoogwaardig Stationsgebied weer een stap dichterbij.”

Bart van Breukelen, directievoorzitter van Synchroon: “Het hotel en de horeca zijn van belangrijke toegevoegde waarde voor het functioneren van het Stationsgebied. De woningen liggen op een prachtige locatie naast het Centraal Station, Bio Science Park en tegen de fraaie levendige binnenstad van Leiden. De appartementen van de Oosttoren zijn compact en hebben een zeer betaalbaar huurniveau terwijl de appartementen van de Westtoren juist inspelen op de behoefte in Leiden aan grotere koopwoningen.”

Uitwerking

De ontwikkeling van de locatie aan het Stationsplein geeft verder invulling aan het stedenbouwkundig plan en de transformatie van het Stationsgebied. In de periode van de grondreserveringsovereenkomst werken de gemeente Leiden en Synchroon op basis van exclusiviteit verder aan een voorlopig ontwerp en gronduitgifteovereenkomst. NL Architecten maakt het ontwerp. Op basis van de huidige planning start de bouw in 2017.

Over Synchroon

Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam. Synchroon is gespecialiseerd op het gebied van duurzame binnenstedelijke  gebiedsontwikkeling.