Inspanning: Ontwikkeling Waagblok
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Exploitant horeca de Waag bekend

Woensdag 14 november 2012

De gemeente Leiden heeft gekozen voor Debuut Horeca BV als exploitant van de Waag. Het door Debuut Horeca BV omschreven kwaliteitsniveau en de cultuurbeleving in de selectieprocedure sluit het beste aan bij het kwaliteitsstreven van de gemeente. Debuut Horeca BV betreft een solide partij die een financieel haalbaar concept heeft overhandigd. 

Debuut Horeca BV is geen onbekende. Het bedrijf is eigenaar van 30 horecazaken in Nederland. In Leiden is Debuut bekend van Belgisch café-restaurant Olivier. In het ondernemingsplan van Debuut Horeca BV staat dat zij veel ervaring hebben met culturele programmering in combinatie met horecagelegenheden. Beleving ziet zij als haar kernkwaliteit. Ook de traditionele evenementen Haring en Wittebrood en het Huis van Sinterklaas worden omarmd en een vaste waarde in de culturele programmering.

In een samenwerkingsovereenkomst komen de afspraken om tot een uitgewerkt plan te komen voor een horecagelegenheid in de Waag, de Boterhal en de aangrenzende nieuwbouw. In 2013 worden de plannen verder uitgewerkt en naar verwachting gaan de deuren in 2014 open.

Horeca in de Waag maakt deel uit van het project Aalmarkt dat zorgt voor versterking en uitbreiding van het winkelgebied in de binnenstad.