Inspanning: Lammermarkt: nieuwe parkeergarage met evenementenplein
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Consortium Dura Vermeer - Besix ontwerpt en bouwt Lammermarkt parkeergarage

Monday, February 17, 2014

Consortium Dura Vermeer - Besix heeft de beste aanbieding gedaan voor de ondergrondse Lammermarkt parkeergarage. Dat is het resultaat van de aanbestedingsprocedure die de gemeente Leiden in het najaar van 2013 startte. 

Vijf partijen dienden een plan in voor de Lammermarkt parkeergarage. Het consortium Dura Vermeer - Besix kwam als winnaar uit de bus. De voorlopige gunning kan nog niet definitief worden gemaakt omdat een van de andere inschrijvende partijen bezwaar heeft gemaakt. De gemeente wacht het oordeel van de rechter af. Als het oordeel het toelaat, zal daarna het winnende plan bekend gemaakt worden..

Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening en Binnenstad): "De start van de bouw van de Lammermarkt garage is aanstaande. Consortium Dura Vermeer - Besix is een partij met een ruime ervaring in de bouw van parkeergarages. Dit najaar – na Leidens Ontzet – gaat de schop in de grond en start de bouw van de eerste ondergrondse parkeergarage." 

De bouw van de Lammermarktgarage start in 2014. De ondergrondse garage opent in 2016/2017 haar deuren. Voor de bouw van de Garenmarktgarage loopt de aanbestedingsprocedure. De inschrijvingen zijn ingediend en worden nu beoordeeld. Beide garages worden gecontracteerd volgens een Design-Build-Maintain contract. Dit betekent dat de aannemer het ontwerp maakt, vervolgens de garage bouwt en de garage voor een bepaalde periode gaat onderhouden. Dit alles passend binnen de gestelde gemeentelijke randvoorwaarden.       

Met de twee nieuwe ondergrondse parkeergarages heeft het Leidse centrum er straks duizend kwalitatief hoogwaardige parkeerplaatsen bij. Een belangrijke stap voor Leiden, omdat daarmee de binnenstad nog aantrekkelijker wordt voor bezoekers en bewoners.