Inspanning: Ontwikkeling Waagblok
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Bouwvergunning voor Catharinasteeg Aalmarkt

Vrijdag 3 januari 2014

Op 6 januari is de bouwvergunning Stadsgehoorzaalblok ter inzage gelegd. Nadat deze bouwvergunning is afgegeven, starten de bouwwerkzaamheden in het Stadsgehoorzaalblok. Hiermee is de herontwikkeling van het laatste blok in het Aalmarktproject weer een stap dichterbij.
 
De ontwikkeling van het Stadsgehoorzaalblok bestaat uit een nieuwe winkelstraat, de Catharinasteeg. Deze komt ter hoogte van het Van Nelle-gat. De huidige Waaghoofdbrug wordt vernieuwd en verlegd en krijgt de naam Catharinabrug. De brug komt uit in de Catharinasteeg. Zo ontstaat een nieuwe aantrekkelijke winkelverbinding tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat. Verder worden bestaande monumentale gebouwen op een bouwhistorisch verantwoorde wijze samengevoegd. De realisatie van de Catharinasteeg draagt bij aan de versterking van het Leidse kernwinkelgebied, een ambitie uit het programma Binnenstad van de gemeente Leiden.
 
Het Aalmarktproject beoogt een verbetering van de binnenstad rondom de Aalmarkt. De gemeente wil door herinrichting en nieuwbouw het kernwinkelgebied in de Leidse binnenstad versterken, onder meer door mogelijkheden te scheppen voor vestiging van enkele grootschalige winkelformules.
 
De bouwvergunning ligt  zes weken ter inzage. Nadat de vergunning is afgegeven, start de bouw in 2014. In 2016 is de nieuwe Catharinasteeg klaar. Meer informatie op www.leiden.nl/aalmarkt en www.catharinasteeg.nl