Inspanning: Lammermarkt: nieuwe parkeergarage met evenementenplein
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Lammermarkt: Bouw ondergrondse parkeergarage start in 2014

Monday, October 7, 2013

Het college van burgemeester en wethouders heeft het uitvoeringsbesluit voor de twee parkeergarages onder de Lammermarkt en Garenmarkt vastgesteld. Als de gemeenteraad met het besluit instemt start de bouw van de Lammermarktgarage in 2014. In 2017 volgt de bouw van de garage onder de Garenmarkt.
 
Met het uitvoeringsbesluit is de start bouw begint de bouw van de parkeergarage onder de Lammermarkt in 2014. De bouw van deze garage is voor 2017 klaar. Vervolgens start de bouw van de Garenmarktgarage die twee jaar later klaar is. Als beide garages af zijn is Leiden 1000 ondergrondse parkeerplekken rijker.

Eerder werd al bekend dat voor de bouw van de twee ondergrondse parkeergarages de inschrijvingen van BAM Civiel B.V, Ballast Nedam Infra B.V, Combinatie Dura Vermeer – BESIX, Mobilis B.V en Strukton Civiel Projecten B.V. zijn geselecteerd voor de aanbesteding. Zij werken de komende periode de plannen voor de parkeergarages uit. Beide parkeergarages worden apart aanbesteed via een zogeheten Design – Build – Maintain-contract (DBM-contract). Dit betekent dat de aannemer zelf het ontwerp maakt, vervolgens de garage bouwt en de garage voor een bepaalde periode beheert. De bouw van beide garages wordt parallel aanbesteed en gunning van de twee garages vindt begin 2014 plaats.

Het uitvoeringsbesluit wordt aan de gemeenteraad voorgelegd. Naar verwachting neemt de raad in november het besluit.