Inspanning: Lammermarkt: nieuwe parkeergarage met evenementenplein
Feedback Link

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

versturen

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Bezoek aan archeologisch onderzoek Lammermarkt

Monday, May 27, 2013

Woensdag 22 mei brachten bewoners en journalisten een bezoek aan het archeologisch onderzoek op de Lammermarkt. Archeoloog René van der Mark van BAAC vertelde hen meer over de historie van de omgeving en wat ze bij het onderzoek hebben aangetroffen.

Dit archeologisch onderzoek is onderdeel van een studie voor een ondergrondse parkeergarage en is nodig om een inschatting te maken van mogelijke aanwezigheid van archeologische resten. In februari en juni vorig jaar waren al booronderzoeken op de Lammermarkt uitgevoerd waarbij allerlei vondsten zijn gedaan uit de 17e eeuw. Tijdens dit onderzoek wordt op dieper niveau gegraven waarbij mogelijk sporen en vondsten uit veel oudere periode naar boven komen, maar… “We hebben niet veel spectaculairs aangetroffen”, vertelt Van der Mark. “Door veel activiteit in de grond van de laatste decennia hebben we nu alleen afvallagen en funderingen aangetroffen van het de huizen die tussen 1611 en 1909 hier aan de Lammermarkt hebben gestaan. Van de kloosters die in de Middeleeuwen hier in de buurt hebben gestaan hebben we nu niets gevonden.”

Foto: funderingen van huizen die tot 1907 aan de Lammermarkt stonden. Bekijk ook het fotoalbum met alle foto's van het archeologisch onderzoek.