Abonneer Feedback Link RSS

Blijf op de hoogte van updates van deze ontwikkellocatie

Ontvang alle updates van deze inspanning per e-mail. Laat hier uw naam en e-mailadres achter.

Uw inschrijving is bevestigd.

U ontvangt nu updates van Langegracht!

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Langegracht

Brede stadslaan

1e kwartaal 2012
in voorbereiding
2e kwartaal 2020
in uitvoering
4e kwartaal 2020
gerealiseerd

De Langegracht is de enige ruime stadslaan in de binnenstad van Leiden. Aan deze gedempte gracht zijn al veel ingrepen gedaan. Het is een belangrijke straat waaraan een aantal publieke gebouwen liggen.

Langegracht

De Langegracht is, na het stationsgebied, de enige plek in de binnenstad waar ruimte is voor grotere kantoren en andere gebouwen. De Langegracht is en blijft goed bereikbaar en zal dus ook in de toekomst voor deze functies beschikbaar zijn. Bij een betere uitstraling van de openbare ruimte door het karakter te benadrukken kan ook wonen aan de Langegracht meer kwaliteit krijgen.

Centrumroute

De gemeente Leiden werkt aan de herinrichting van de centrumroute die loopt van Station Lammenschans naar Station Leiden Centraal via de Hooigracht, de Langegracht en het Schuttersveld. Deze route wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht. Het gaat hier om het vernieuwen van de rijbaan, bermen, fietspaden en trottoirs. Gezien de huidige staat van de openbare ruimte is daar alle aanleiding toe. Bij deze herinrichting besteden we veel aandacht aan het inpassen van betrouwbaar Hoogwaardig Openbaar Vervoer, het verminderen van doorgaand autoverkeer en het verbeteren van de leefbaarheid en de kwaliteit van de openbare ruimte langs de route. Meer informatie over de centrumroute vindt u op: www.leiden.nl/centrumroute