Abonneer Feedback Link RSS

Blijf op de hoogte van updates van deze ontwikkellocatie

Ontvang alle updates van deze inspanning per e-mail. Laat hier uw naam en e-mailadres achter.

Uw inschrijving is bevestigd.

U ontvangt nu updates van Lammermarkt!

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Lammermarkt

Mooi evenementenplein met parkeergarage

2e kwartaal 2011
in voorbereiding
1e kwartaal 2015
in uitvoering
4e kwartaal 2017
gerealiseerd

Voldoende parkeergelegenheid is heel belangrijk. Daarom krijgt de binnenstad twee grote ondergrondse parkeergarages aan de rand van het centrum. Eén onder de Garenmarkt en één onder de Lammermarkt. In totaal zorgt dit voor 1000 extra parkeerplaatsen.

Lammermarkt

De garages Lammermarkt en Garenmarkt komen op goed bereikbare locaties die al vanaf de A44 en A4 worden aangegeven. Eenmaal geparkeerd, worden bezoekers met duidelijke looproutes verder het centrum in geleid. Naast een betere bereikbaarheid zorgen de parkeergarages ook voor minder auto's in het centrum. Dat verbetert de luchtkwaliteit en geeft meer rust in de stad.

De Lammermarkt was de grootste parkeergelegenheid voor automobilisten aan de noordkant van de binnenstad. De Lammermarkt is een belangrijk onderdeel van de 3 oktoberkermis en moet dus ook beschikbaar blijven voor evenementen. Onder de grond wordt een grote parkeergarage gerealiseerd worden voor ruim 500 auto’s. Deze garage bedient straks zowel het winkelhart als het Cultuurkwartier met Lakenhal, Schouwburg, muziekcentrum De Nobel en Scheltema. Boven de grond wordt een evenementenplein gerealiseerd, dat ook onderdeel uitmaakt van het Singelpark.

Planning

De gemeente heeft een programma van eisen opgesteld. Hierin staan de ambities voor de parkeergarage Lammermarkt en Garenmarkt beschreven. Eind 2014 zijn de werkzaamheden aan de Lammermarktgarage gestart. Deze garage wordt in 2017 opgeleverd en aansluitend begint de bouw van de Garenmarktgarage.

141217_ambitie_lammermarkt.jpg

Inspanningen

De volgende inspanningen horen bij deze ontwikkellocatie

Huidige status Inspanning
1e kwartaal 2017
Gerealiseerd
Lammermarkt: nieuwe parkeergarage met evenementenplein