Abonneer Feedback Link RSS

Blijf op de hoogte van updates van deze ontwikkellocatie

Ontvang alle updates van deze inspanning per e-mail. Laat hier uw naam en e-mailadres achter.

Uw inschrijving is bevestigd.

U ontvangt nu updates van Hooigracht!

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Hooigracht

Nieuwe uitstraling van de Hooigracht

1e kwartaal 2012
in voorbereiding
2e kwartaal 2013
in uitvoering
4e kwartaal 2015
gerealiseerd

De Hooigracht is een belangrijke doorgaande route door de binnenstad en markeert de grens tussen de centrumfuncties in de binnenstad en de rest van de binnenstad.

Hooigracht

Plannen

Aan de Hooigracht zit een mix van binnenstadsfuncties. Er zitten winkels, horecavoorzieningen en woningen die aan de rand van het centrum van een binnenstad horen en die er ook moeten blijven. Als het doorgaand verkeer van deze route afgaat dan is er de ruimte voor terugpakken op de kwaliteit van deze oude gedempte gracht.

Centrumroute

De gemeente Leiden werkt aan de herinrichting van de centrumroute die loopt van Station Lammenschans naar Station Leiden Centraal via de Hooigracht, de Langegracht en het Schuttersveld. Deze route wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht. Het gaat hier om het vernieuwen van de rijbaan, bermen, fietspaden en trottoirs. Gezien de huidige staat van de openbare ruimte is daar alle aanleiding toe. Bij deze herinrichting besteden we veel aandacht aan het inpassen van betrouwbaar Hoogwaardig Openbaar Vervoer, het verminderen van doorgaand autoverkeer en het verbeteren van de leefbaarheid en de kwaliteit van de openbare ruimte langs de route. Meer informatie over de centrumroute vindt u op: www.leiden.nl/centrumroute