Abonneer Feedback Link RSS

Blijf op de hoogte van updates van deze ontwikkellocatie

Ontvang alle updates van deze inspanning per e-mail. Laat hier uw naam en e-mailadres achter.

Uw inschrijving is bevestigd.

U ontvangt nu updates van Haven!

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Haven

Waterentree van de binnenstad

1e kwartaal 2012
in voorbereiding
3e kwartaal 2012
in uitvoering
3e kwartaal 2015
gerealiseerd

De Haven ligt in een typische 17e-eeuwse arbeidersbuurt en is de waterentree van de binnenstad. Hier komen mensen met hun pleziervaartuigen de stad in. Door een brug naar het Ankerpark vanuit de Zijlpoort kan de Haven ook een schakel worden tussen Meelfabriek en binnenstad.

Haven

Plannen

De Haven voelt op dit moment niet aan als een echt onderdeel van de binnenstad. De ontwikkeling van de Zijlpoort tot een horecalocatie heeft wel een stimulans aan het gebied gegeven, maar ligt toch te geïsoleerd. Meer ontwikkelingen in de horeca en retail aan de Haven kan het gebied tot een echte bestemming maken die het kernwinkelgebied aan het Singelpark verbindt.

Planning

In 2011 heeft de gemeente de eerste stap gezet in het verbeteren van de kwaliteit van de Haven door verkoop van de Jonkpanden (Haven 1-7). Hier zal zich in 2012 een restaurant en brasserie vestigen.

De volgende stap wordt gezet met het opstellen van een uitvoeringsplan voor een aantrekkelijker verblijfsgebied in het havengebied. De basis wordt gevormd door een analyse van het plan ‘Wat wil Leiden met haar haven?’. Ook is er aandacht voor het verminderen van het ‘rommelige’ karakter van de openbare ruimte.

Inspanningen

De volgende inspanningen horen bij deze ontwikkellocatie

Huidige status Inspanning
3e kwartaal 2015
Gerealiseerd
Goed toeven aan de haven