Abonneer Feedback Link RSS

Blijf op de hoogte van updates van deze ontwikkellocatie

Ontvang alle updates van deze inspanning per e-mail. Laat hier uw naam en e-mailadres achter.

Uw inschrijving is bevestigd.

U ontvangt nu updates van Garenmarkt!

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Garenmarkt

Binnenstadsplein met ondergronds parkeren

2e kwartaal 2011
in voorbereiding
1e kwartaal 2017
in uitvoering
4e kwartaal 2019
gerealiseerd

Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid is belangrijk voor de stad. Daarom krijgt Leiden twee grote ondergrondse parkeergarages aan de rand van het centrum. Onder de Garenmarkt en onder de Lammermarkt. Dit zorgt voor 1000 extra parkeerplaatsen. De nieuwe parkeergarages maken een bezoek aan de binnenstad nog aantrekkelijker.

Garenmarkt

Plannen

De garages Lammermarkt en Garenmarkt komen op goed bereikbare locaties die al vanaf de A44 en A4 worden aangegeven. Eenmaal geparkeerd, worden bezoekers met duidelijke looproutes verder het cetrum in geleid. Naast een betere bereikbaarheid zorgen de parkeergarages ook voor minder auto's in het historische centrum. Dat verbetert de luchtkwaliteit en geeft meer rust in de stad.

De Garenmarkt is de belangrijkste parkeerlocatie aan de zuidkant van de binnenstad. Bij deze locatie wordt het Hoogvlietblok ontwikkeld tot een binnenstadsblok. De Garenmarkt wordt een aantrekkelijk plein waar evenementen kunnen plaatsvinden. De nieuwe parkeergarage onder het plein zorgt samen met de bestaande Hoogvlietparkeergarage tot bijna 1000 parkeerplaatsen. De supermarkten in het Hoogvlietblok aan de zuidzijde van de Garenmarkt met de kleine winkeltjes erbij, zijn een goede aanvulling op de parkeergarage.

Planning

De gemeente heeft een programma van eisen opgesteld. Hierin staan de ambities voor de parkeergarage Lammermarkt en Garenmarkt beschreven. In 2012 is een kaderbesluit voor de ontwikkeling van de garages opgesteld. Reeds is met de verbouwing van de Lammermarkt begonnen, zowel een parkeergarage als de herontwikkeling van de openbare ruimte, om vervolgens in 2017 met de parkeergarage en openbare ruimte op de Garenmarkt te beginnen.

Inspanningen

De volgende inspanningen horen bij deze ontwikkellocatie

Huidige status Inspanning
4e kwartaal 2019
Gerealiseerd
Garenmarkt: mooi evenementenplein met nieuwe parkeergarage