Abonneer Feedback Link RSS

Blijf op de hoogte van updates van deze ontwikkellocatie

Ontvang alle updates van deze inspanning per e-mail. Laat hier uw naam en e-mailadres achter.

Uw inschrijving is bevestigd.

U ontvangt nu updates van Aalmarkt!

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Aalmarkt

Bouwen aan de Aalmarkt

3e kwartaal 2009
in voorbereiding
2e kwartaal 2012
in uitvoering
2e kwartaal 2017
gerealiseerd

De Aalmarkt ligt in het hart van de historische Leidse binnenstad. De ontwikkelingen in het Aalmarktgebied zorgen voor de noodzakelijke versterking en uitbreiding van het winkelgebied.

Aalmarkt

De plannen

Het Aalmarktproject omvat de herontwikkeling van 24.000 m2 winkeloppervlak, waarvan 8.000 m2 uitbreiding en 16.000 m2 renovatie. Rekening houdend met de monumenten in het gebied wordt een nieuwe winkelstraat – Catharinasteeg – en daarmee een verbetering van het winkelcircuit gecreëerd tussen Breestraat en Aalmarkt. Om de Aalmarkt goed te verbinden met de winkelstraat Haarlemmerstraat wordt de Waaghoofdbrug vervangen door de nieuw te bouwen Catharinabrug.

De invulling van het winkelgebied focust zich op mode. Grotere winkelunits worden gecreëerd waardoor Leiden grotere fashionketens in het Aalmarktgebied kan vestigen. Boven de winkelpanden worden appartementen gerealiseerd.

 

De planning

Het Aalmarktproject wordt gefaseerd uitgevoerd.  Het project is opgedeeld in 3 verschillende blokken. Het Waagblok, Stadsgehoorzaalblok en het Haarlemmerstraatblok. Op de plattegrond is een indicatie per blok aangegeven. Het Waagblok, dat V&D en The Sting omvat, is begin 2014 afgerond. In de Waag heeft in voorjaar van 2015 een horecaonderneming haar deuren geopend.

De omgevingsvergunningen voor het Haarlemmerstraatblok en het Stadsgehoorzaalblok zijn afgegeven. De werkzaamheden aan het Stadsgehoorzaalblok starten in het tweede kwartaal van 2015. In 2017 is dit blok gereed.

 
fasering_blokken_aalmarkt_2015.jpg

Inspanningen

De volgende inspanningen horen bij deze ontwikkellocatie

Huidige status Inspanning
1e kwartaal 2014
Gerealiseerd
Ontwikkeling Waagblok
2e kwartaal 2015
Gerealiseerd
Restauratie Waaggebouw en realisatie horeca
1e kwartaal 2017
Gerealiseerd
Ontwikkeling Stadsgehoorzaalblok