Abonneer Feedback Link RSS

Blijf op de hoogte van updates van deze ontwikkellocatie

Ontvang alle updates van deze inspanning per e-mail. Laat hier uw naam en e-mailadres achter.

Uw inschrijving is bevestigd.

U ontvangt nu updates van Aalmarkt!

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Aalmarkt

Bouwen aan de Aalmarkt

3e kwartaal 2009
in voorbereiding
2e kwartaal 2012
in uitvoering
2e kwartaal 2017
gerealiseerd

De Aalmarkt ligt in het hart van de historische Leidse binnenstad. De ontwikkelingen in het Aalmarktgebied zorgen voor de noodzakelijke versterking en uitbreiding van het winkelgebied.

Aalmarkt

De plannen

Het Aalmarktproject omvat de herontwikkeling van 24.000 m2 winkeloppervlak, waarvan 8.000 m2 uitbreiding en 16.000 m2 renovatie. Rekening houdend met de monumenten in het gebied wordt een nieuwe winkelstraat – Catharinasteeg – en daarmee een verbetering van het winkelcircuit gecreëerd tussen Breestraat en Aalmarkt. Om de Aalmarkt goed te verbinden met de winkelstraat Haarlemmerstraat wordt de Waaghoofdbrug vervangen door de nieuw te bouwen Catharinabrug.

De invulling van het winkelgebied focust zich op mode. Grotere winkelunits worden gecreëerd waardoor Leiden grotere fashionketens in het Aalmarktgebied kan vestigen. Boven de winkelpanden worden appartementen gerealiseerd.

De planning

Het Aalmarktproject wordt gefaseerd uitgevoerd.  Het project is opgedeeld in 3 verschillende blokken. Het Waagblok, Stadsgehoorzaalblok en het Haarlemmerstraatblok. Op de plattegrond is een indicatie per blok aangegeven. Het Waagblok, dat Hudson Bay en The Sting omvat, is in 2014 afgerond. De Waag heeft in voorjaar van 2015 haar deuren geopend. Het Stadsgehoorzaalblok waarin de Catharinasteeg met o.a. de H&M, Via Mio en ZARA Home is in 2017 opgeleverd en geopend.

Het Haarlemmerstraatblok is op dit moment in uitvoering en zal eind 2019 gereed zijn. Een grote internationale modezaak met 3.000 m2 zal dan haar deuren openen.


fasering_blokken_aalmarkt_2015.jpg

Inspanningen

De volgende inspanningen horen bij deze ontwikkellocatie

Huidige status Inspanning
1e kwartaal 2014
Gerealiseerd
Ontwikkeling Waagblok
2e kwartaal 2015
Gerealiseerd
Restauratie Waaggebouw en realisatie horeca
1e kwartaal 2017
Gerealiseerd
Ontwikkeling Stadsgehoorzaalblok