Abonneer Feedback Link RSS

Blijf op de hoogte van updates van deze inspanning

Ontvang alle updates van deze inspanning per e-mail. Laat hier uw naam en e-mailadres achter.

Uw inschrijving is bevestigd.

U ontvangt nu updates van Ontwikkeling van de openbare ruimte!

Vragen, opmerkingen, we horen het graag van u!

Bedankt voor uw reactie!

Binnen enkele minuten ontvangt u een kopie van uw reactie per e-mail.

Ontwikkeling van de openbare ruimte

Openbare ruimte Lammermarkt, Nieuwe Beestenmarkt en vernieuwen Valkbrug

2e kwartaal 2014
in voorbereiding
1e kwartaal 2015
in uitvoering
1e kwartaal 2017
gerealiseerd
Ontwikkeling van de openbare ruimte

Resultaat

Na de bouw van de parkeergarage Lammermarkt verdwijnen de auto’s hier onder de grond en wordt van de Lammermarkt een groen evenementenplein gemaakt. Op de Lammermarkt komt een evenementenplein van ruim 3000 m2. Hierop kunnen grote en kleine evenementen worden georganiseerd. Er blijft voldoende ruimte voor de jaarlijkse 3 oktoberkermis en het optreden van Armin van Buuren op Koningsdag. Met Molen de Valk als icoon en groene oevers langs de singel, wordt de Lammermarkt ook een belangrijke schakel in het Singelpark. Het evenementenplein wordt dus gecombineerd met een groene inrichting.

 

Wie straks parkeert onder de Lammermarkt, loopt via de Nieuwe Beestenmarkt naar het winkelgebied. Ook de Nieuwe Beestenmarkt krijgt daarom in overleg met bewoners en ondernemers een nieuwe inrichting. De Molenwerf wordt niet verlegd en blijft een hoofdroute voor verkeer van en naar de binnenstad. De weg krijgt een andere indeling en wordt voorzien van een groene middenberm. Daarnaast wordt de Molenwerf zo ingericht dat de bussen van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer hier kunnen gaan rijden. Voor touringcars blijft het mogelijk toeristen op de Lammermarkt af te zetten en op te halen. De Valkbrug wordt volledig vernieuwd.

 

Inspanning

De vervanging van de huidige Valkbrug vraagt specifieke aandacht. De ontwerpfase wordt toegevoegd aan de opdracht voor de herinrichting van de Lammermarkt omdat de vormgeving van de Valkbrug een belangrijk onderdeel van de te realiseren kwaliteit van de openbare ruimte op de Lammermarkt is.

Op de Nieuwe Beestenmarkt moet een aantal herinrichtingsmaatregelen worden uitgevoerd. Hiervoor zal een aparte projectopdracht worden opgesteld en ter besluitvorming aangeboden. Beide projecten zullen in nauwe samenhang worden uitgevoerd, met zo veel mogelijk dezelfde projectorganisatie. Begin 2015 is er een kaderbesluit met plan van aanpak vastgesteld. 

 

Deze inspanning maakt onderdeel uit van de ontwikkellocatie Singelpark.

Updates

Datum Titel
Friday, November 20, 2015 Hoe wordt de Lammermarkt een parel in de binnenstad? De stad denkt mee!
Thursday, May 7, 2015 Gemeenteraad akkoord met kaderbesluit herinrichting Lammermarkt
Friday, April 17, 2015 Molen de Valk lanceert nieuwe website
Wednesday, April 1, 2015 Verwoest Huis Leiden